de wet van Sinterklaas


Neem je leven in eigen hand

Mensen die  hun geluk van een ander,  of dat nu hun baas, partner of de overheid is, verwachten, vullen hun eigen behoefte of leegte met iets wat een ander moet gaan doen. De vraag is echter hoe reëel dat is, ipv dat geluk zelf creëren.  Daar kun je heel veel zelf aan doen. Dat is dus persoonlijk leiderschap!  Wachten op een ander maakt je afhankelijk en vaak ongelukkig omdat je niet krijgt wat je wilt. En dan verwijten we de ander dat hij/ zij het niet doet, weet, etc.

Ik zie in teams en organisaties vaak dat dit gebeurt. Mensen zijn teleurgesteld in elkaar en verwachten dingen van elkaar, maar dat spreken ze niet uit. De sfeer verslechtert, er is soms gemopper en iedereen vindt dat iemand iets moet doen…

Maar wat doen zij zelf?. Als niemand begint, gaat het niet veranderen.

De vraag is echter hoe eerlijk dat verwachten van die ander is en boos op hem/ haar zijn. Weet die ander eigenlijk wel dat je dat van hem of haar verwacht? Heb JIJ dat hem of haar dat duidelijk gezegd of gevraagd?  En als je dat wel gedaan hebt,  heb JIJ gezegd dat je teleurgesteld bent in die ander daarover als hij het niet gedaan heeft? Wat heb JIJ geïnvesteerd om het tot een goed resultaat te maken?

Ja, dat is niet zo makkelijk. Dat klopt! Maar als je iets echt graag wil, of voor jou heel belangrijk is…..

wet van Sinterklaas…  Als je niet zegt wat je verwacht, of als cadeau wil, krijg je dat wat een ander denkt dat jij leuk vindt of nodig hebt. Dat kan heel teleurstellend zijn. Dus  als je wat anders wilt, moet je het vragen!

Dus begin eens met nadenken wat jij echt wil. Waar jij blij van wordt in het leven, je werk, je relatie? Ga eens vragen of een ander dat wil en kan geven.

En als je het hier niet kunt krijgen, ga op zoek naar iemand die het wel kan/ wil geven. Wat ik van ouders niet kreeg, vroeg ik oma. Dat werkte soms wel 😉

Neem je geluk in eigen hand, word je eigen leider

This entry was posted in Geen categorie and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *